20, 30, 40 – näin valitset iällesi sopivan ihonhoitorutiinin

20, 30, 40 – näin valitset iällesi sopivan ihonhoitorutiinin

Iho muuttuu iän myötä, joten se mikä sopi ihollesi kymmenen vuotta sitten, vastaa tuskin tarpeitasi tänään. Me tiedämme, mitä pari-, kolme- ja nelikymppisen iho tarvitsee! Nappaa vinkit ja varmista, että saat kaiken hyödyn irti ihonhoitorutiinistasi.

20 – liian vähän unta, liian paljon juhlia

Nuorilla aikuisilla ihoa rasittavat erilaiset epäpuhtaudet, mustapäät ja finnit, jotka voivat usein olla seurausta elämäntavoista. Parikymppinen kompensoi myöhäisiksi venyneitä iltoja muutamalla kahvikupilla ja tuskin tuntee kankkusta, mutta iho kyllä tuntee juhlimisen seuraukset. Jos hakusessa on ongelmaton iho, mutta koti-illat eivät tunnu houkuttavalta vaihtoehdolta, kannattaa satsata ihoa rauhoittavaan ja talintuotantoa tasapainottavaan ihonhoitotuotteeseen. Kokeile esimerkiksi Dermalogican Breakout Clearing Foaming Wash -puhdistusvaahtoa, joka pesee kasvot hellävaraisesti mutta tehokkaasti ja ehkäisee finnien syntymistä.

Kaksikymppisenä budjetti ei välttämättä anna periksi monivaiheiselle ihonhoitorutiinille, mutta satsaa hyvän puhdistustuotteen lisäksi myös monikäyttöiseen kosteusvoiteeseen. Kiität itseäsi viiden vuoden päästä, kun kaverisi alkavat valittaa ensimmäisitä juonteistaan! Esimerkiksi Lumenen Lähde Hydration on hinta-laatusuhteeltaan loistava kosteusvoide, joka tasapainottaa ihon talintuotantoa ja pitää sen raikkaana.

Kosteusvoiteen lisäksi kannattaa myös satsata ainakin yhteen kasvonaamioon, joka jättää iholle niin ihanan tunteen, että myös ihonhoidolle omistetut koti-illat alkavat houkuttaa. Kokeile Cremorlabin  T.E.N. Cremor O2 Bubble Energizing Mask -naamiota, jonka ylellisen kupliva koostumus tekee ihmeitä iholle ja auttaa ihoa jaksamaan myös ne valomerkkiin asti kestäneet illat!  

30 – naururyppyjä ja silmäpusseja

Kolmekymppisenä ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat ilmestyä vaivihkaa. Naururypyissä ei ole mitään vikaa, mutta nuorekasta ulkonäköä vaalivan kannattaa alkaa kiinnittää huomiota tuotevalintoihinsa viimeistään nyt. Riittävästä kosteutuksesta huolehtiminen riittää jo pitkälle. Dermalogican Skin Smoothing Cream on useimmille ihotyypeille sopiva yleiskosteusvoide, joka tehokosteuttaa ihoa ja jättää sen miellyttävän tuntuiseksi.

Kolmikymppisenä aamulla peilistä takaisin tuijottavat silmäpussit alkavat usein myös häiritä, mutta silmänympärysvoiteesta on onneksi apua. Bioeffect EGF Eye Serum on loistava apu paitsi juonteiden torjumiseen myös tumman silmänympärysihon kirkastamiseen!

Ikuiseen nuoruuteen tosissaan suhtautuva ottaa käyttöön myös seerumin, joka tehokosteuttaa ihoa syvältä, ja pitää sen kimmoisan näköisenä. Esimerkiksi Mizon Hyaluronic Acid 100 sisältää ihon luonnostaankin sisältämää hyaluronihappoa, joka sitoo ihoon kosteutta ja pitää sen näin nuorekkaan näköisenä. Ota seerumi osaksi iltarutiinejasi ja saat näyttää henkkareita Alkon kassalla vielä kolmevitosenakin!

40 – järeämmät keinot käyttöön

Neljänkympin paikkeilla on aika ottaa käyttöön järeämmät keinot, jos tavoitteena edelleen on silkinsileä babyface. Valitse käyttöösi anti aging -ominaisuuksia tuotteet ja kiinnitä huomiota erityisesti UV-säteiltä suojautumiseen. Jo syntyneitä UV-säteiden aiheuttamia vaurioita, kuten pigmenttiläiskiä, voi vaalentaa esimerkiksi Biotherm Blue Therapy Reno Serum -seerumin avulla. Käytä seerumia päivittäin ennen kosteusvoiteen levittämistä parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi.

Uusien (ja ikäsi varmasti paljastavien) pigmenttiläiskien syntymistä ehkäiset parhaiten käyttämällä korkeaa aurinkosuojakertointa. Aurinkosuojakertoimeen kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota myös siksi, että iho ohenee vanhetessa ja on näin entistäkin herkempi palamaan auringossa. Esimerkiksi Dermalogican Dynamic Skin Recovery SPF 50 sopii yli nelikymppisen iholla, ja se suojaa ihoa samalla, kun se vaalentaa jo syntyneitä pigmenttiläiskiä.

Shop the article

Share