Ihoterapeutit opastavat: Miksi ihon suojakerros on tärkeä ja kuinka vahvistat sitä
13-01-2023
Tavallista kireämpi ja herkempi iho? Ihosi suojakerros voi olla vaurioitunut. Mutta ei hätää: ihoterapeuttimme ovat täällä kertoakseen, miksi ihon suojakerros on tärkeä ja kuinka siitä voi pitää huolta parhaalla tavalla.Mikä on ihon suojakerros ja sen tehtävä?

Ihon suojakerros on kuin ihoa suojaava näkymätön huntu. Se koostuu muun muassa keramideista, rasvahapoista ja kolesterolista. Sen tehtävänä on pitää ulompi ihokerros ehjänä ja kosteutettuna. Vahingoittuessaan suojakerros menettää suojaavia aineitaan tarkoittaen sitä, että ihosta tihkuu pois kosteutta ja bakteerit ja epäpuhtaudet pääsevät helpommin ihoon.
Mistä tiedän, onko ihoni suojakerros vahingoittunut?

Punoitus, arkuus ja kuivuus kuuluvat vahingoittuneen suojakerroksen yleisimpiin merkkeihin. Ihon paranemisprosessi hidastuu, jolloin finnit ja näppylät jättävät helpommin jälkeensä itsepäisiä arpia. Suojakerroksen lievä vahingoittuminen voi tehdä ihosta herkemmän tai kuivemman. Vakava vaurioituminen voi johtaa akneen, ihottumaan tai psoriaasiin.


Miten voin vahvistaa ihoni suojakerrosta?

Ihon suojakerroksen vahingoittumisen syynä on yleensä kuorivien tai liian voimakkaiden tuotteiden, kuten happojen tai retinolin, liiallinen käyttö. Nopean helpotuksen saamiseksi niiden käyttö kannattaa keskeyttää. Myöhemmin ihon toivuttua ne voi lisätä varovaisesti takaisin rutiiniin. Käytä iholle niiden sijaan sen juuri nyt tarvitsemia ainesosia, kuten keramideja, glyseriiniä, hyaluronihappoa ja niasiiniamidia.
Suojakerrosta vahvistava ihonhoitorutiini

Vaihda tavallinen kasvojenpesuaine öljyyn tai voiteeseen. Suosimme Omorovicza Thermal Cleansing Balmia, joka meikin jäämien poistamisen lisäksi puhdistaa ihon myrkyistä, sisältäen samalla suojakerrosta vahvistavaa kollageenia. Lisäämällä kosteuttavaa kasvovettä, kuten Klairs Supple Preparation Unscented Toner, autat samalla täyttämään kosteusvarastoja ja maksimoimaan seuraavaksi käyttämäsi tuotteen tehon. Käytä seuraavaksi vahvistavia ainesosia sisältävää seerumia, kuten CLE Serumide, joka sisältää mm. keramideja, niasiiniamidia ja allantoiinia.

Suosikkimme ihon suojakerrosta vahvistavista kosteusvoiteista on Etude House Soon Jung 5 Cica Balm, joka sisältää mm. pantenolia ja skvaleenia.

Lopuksi kosteus tulee lukita sisään öljyllä, jotta se ei pääse tihkumaan takaisin ilmaan. Fantastinen ihon suojakerrosta vahvistava öljy on Ole Henriksenin uutuustuote Strength HydraBarrier Nourishing Face Oil.
Ajattele pitkällä tähtäimellä

Varmistaaksesi ihosi suojakerroksen pysyvän vahvana pitkällä aikavälillä ole varovainen kosteuttavien tuotteiden käytössä ja keskeytä säännöllisesti kuorivien tuotteiden ja happojen käyttö huomatessasi suojakerroksen heikentyneen. Yksi vinkki on myös käyttää varovaisia liikkeitä ja haaleaa vettä kasvoja pestessä ja taputella kosteuttavia tuotteita iholle varovasti. Muista myös aurinkosuoja, sillä auringolle altistuminen voi johtaa pitkäkestoisiin suojakerroksen vaurioihin.
Lahja
25 €
Great Deal
16.90 € Ov-hinta 26.50 € (-36%)
Great Deal
59.40 € Ov-hinta 66 € (-10%)
-21%
Lahja
55.90 € Normaalihinta 70.50 € (-21%)

Artikkelissa esiintyneet tuotteet