Kampaajiemme vinkki – näin suojaat hiuksesi kesän aikana
16-06-2023

Aivan kuten ihomme vaatii erityistä suojaa auringonsäteiltä, samaa vaativat myös hiuksemme ja hiuspohjamme. Nykyisin kesähiusten pelastamiseen on saatavana UV-suojia leave-in-tuotteista öljyihin. Kysymys kuuluu: miten ja milloin niitä käytetään? Onko esimerkiksi huomioitava jotakin, jos uidessa haluaa sukeltaa veden alle?

Kampaajamme Emma jakaa parhaat vinkkinsä kiiltävien ja hyvinvoivien kesähiusten saamiseksi.Miten hoidan hiuksiani parhaiten kesän aikana?

– Käytä huivia, lippistä tai hattua suojataksesi hiusväriä ja hiuspohjaa. Muista kuitenkin noudattaa varovaisuutta päähineitä käyttäessäsi ja antaa hiuspohjan hengittää tasaisin väliajoin ilman päähinettä.

Välttyäksesi haitallisten metallien kerääntymiseltä hiuksiin voit käyttää erityisesti aurinkoon ja uintiin soveltuvaa shampoota, kuten Kérastase Soleil Bain Aprés Soleil Shampoo. Tuotteen kookosvesi puhdistaa hiukset hellävaraisesti ja poistaa kaikki kuivattavat kloori-, suola- ja hiekkajäämät.

Tällaisen pesun jälkeen on erittäin tärkeää kosteuttaa hiukset kunnolla. Kosteuttava suosikkimme on Shu Uemuran Urban Moisture Hydro-Nourishing. Tämä täyteläinen hiusnaamio tekee hiuksista pehmeät ja taipuisat – täydellinen syväpuhdistavan shampoon jälkeen.Mitä on tärkeintä huomioida kesällä?

– Sekä aurinko että uinti kuivattavat hiuksia, joten kunnollinen kosteuttaminen on erityisen tärkeää. Sen voit tehdä helposti hiusnaamioiden ja leave-in-tuotteiden avulla. By Bangerhead Beat the Heat Protection Mist on kosteuttava leave-in, joka sisältää sekä lämpö- että UV-suojan ollen täydellinen otettavaksi mukaan rannalle.

Täytyykö jotakin erityistä ottaa huomioon, jos uin ja sukellan paljon?

– Meidän vedessä viihtyvien on tärkeää toimia ennaltaehkäisevästi hiusten suhteen. Käytä mielellään UV-suojattua leave-in-hoitoainetta ennen rannalle menoa ja muista levittää sitä myös hiuspohjaan. Sisley Protective Hair Fluid on sekä hiuksia että hiuspohjaa suojaava suosikki. Käytä mielellään uudestaan päivän aikana. Jos käytettävissäsi on suihku, hiukset kannattaa huuhdella altaasta tai merestä noustua.

Miten hiuksia voi kohentaa kesän jälkeen?

Hiukset kannattaa syväpuhdistaa kesän päätyttyä: Pese hiukset kaksi kertaa syväpuhdistavalla shampoolla, kuten esimerkiksi OUAI Detox Shampoo, poistaaksesi hiuksista mineraalit, veden, kloorin ja ylimääräiset rasvat.

Pyyhekuivaa hiukset varovasti ja levitä niihin kosteuttava hiusnaamio. Anna naamion vaikuttaa 10–15 minuuttia. Huuhtele naamio pois viileällä vedellä ja viimeistele käsittely hoitoaineella. Suihkun jälkeen voit levittää hiuksiin leave-in-tuotteen sekä SPF:n, mikäli ulkona on edelleen aurinkoista. Kesän päätyttyä voi olla myös hyvä käydä kampaajalla raikastamassa hiuksia hieman ja leikkauttamassa mahdolliset kuivat hiuslatvat.

Great Deal
26.50 € Ov-hinta 30.50 € (-13%)
Selling fast
300ml Refill Pouch (946ml)
14 €
Lahja
78 €

Artikkelissa esiintyneet tuotteet