Parhaat vinkit aurinkosuojasta ja suojakertoimista
17-05-2023
Satsaatpa helppoon hoitorutiiniin tai K-beautyn 13 vaiheeseen, on yksi vaihe, jota ei koskaan saisi unohtaa – aurinkosuoja.

Kaikki tietävät, että UV-säteily voi olla iholle vaarallista, mutta tiesitkö, että aurinko on myös suurin syy ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen? Rypyt, velttous ja pigmentaatio syntyvät pääosin auringon aiheuttamista vaurioista.

Mutta miten käyttää aurinkosuojaa parhaiten? Ja kuinka löydät ihotyypillesi oikean koostumuksen? Asiantunteva ihoterapeuttimme Mollie opastaa sinut läpi SPF-viidakon.Mitä muita asioita aurinkosuojan valinnassa on huomioitava kuin ihotyyppi?

- Yleisesti ottaen fysikaalinen aurinkosuoja sopii erityisen hyvin herkälle iholle. Jos sinulla on rasvainen tai sekaiho ja haluat saada mahdollisimman kevyen koostumuksen, kemiallinen aurinkosuoja voi toimia hyvin. Nykyään aurinkosuojat ovat erittäin kehittyneitä, ja sekä fysikaaliset että kemialliset aurinkosuojat sopivat kaikille ihotyypeille.

Dermalogica Invisible Physical Defence SPF 30 on esimerkki fysikaalisesta aurinkosuojasta, jonka läpinäkyvä sinkkioksidi tuntuu painottomalta. Täydellinen kaikille ihotyypeille. Se antaa laajaspektrisen suojan UVA- ja UVB-säteilyltä ja hyaluronihappo kosteuttaa ihoa.Entä jos meikkivoiteessani on suojakerroin – riittääkö se?

- Ei, suosittelemme, että käytät aina SPF-tuotetta kesäkauden aikana. Sinulla on harvoin niin paljon meikkivoidetta, että saisit täydellisen suojan. Sitä paitsi suojakertoimella varustettu meikkituote sopii erinomaisesti aurinkosuojan päälle antamaan lisäsuojaa.

Klairs All Day Airy Sunscreen SPF 50+ kosteuttaa ihoasi ja suojaa haitalliselta UV-säteilyltä jättämättä valkoista kalvoa. Virkistävä koostumus ei tunnu lainkaan rasvaiselta iholla ja sopii täydellisesti meikin alle.

Kuinka paljon tuotetta minun pitää käyttää?

- Tuotteen liian pieni määrä on tavallinen virhe, jonka monet tekevät. Tarvitset noin puoli teelusikallista kasvoille, kaulalle ja dekolteelle sekä noin ½ dl vartalolle saadaksesi täydellisen suojan. Suosittelemme myös aina lisäämään aurinkosuojaa joka toinen tunti, jos oleskelet suorassa auringonvalossa.

Tarvitsenko aurinkosuojaa ollessani varjossa?

- Kyllä! Saat silloin noin puolet auringon UV-säteilystä, koska taivas levittää auringonsäteitä, jotka osuvat meihin epäsuorasti. UV-säteily pääsee myös pilvien, lasin ja veden läpi.

Beauty of Joseon Relief Sun SPF50+ PA++++ Rice +Probiotics on noussut nopeasti suosikiksi sekä meillä toimistolla että asiakkaidemme joukossa. Kevyt koostumus kosteuttaa kuin kosteusvoide, ja 30 % riisiuutetta yhdessä fermentoidun viljauutteen kanssa ravitsee ihoasi.

Voinko käyttää viimevuotista aurinkosuojaa?

- Useimpiin aurinkosuojiin on merkitty 1 vuoden säilyvyys, joten voit tarkistaa, mitä tuotteessasi lukee. Säilyvyyden edellytyksenä on tuotteen säilytys pimeässä ja viileässä.
Tarvitsenko aurinkosuojaa, jos ihossani on runsaasti melaniinia tai rusketusta?

- Kyllä, ihon luonnollinen suoja aurinkoa vastaan ei riitä täysipainoiseksi suojaksi. Kaikki ihonsävyt tarvitsevat aurinkosuojaa estämään ihosairauksia ja ennenaikaista vanhenemista.

Hyvä vinkki on aurinkosuoja, jossa on myös ihoa hoitavia ainesosia. Dr Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50 on aurinkosuoja, seerumi ja kosteusvoide. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti ihoon ja antaa luonnollista hehkua.

Voinko pelastaa ihoni, jos se on jo palanut?

- Levitä auringonpolttamalle iholle viilentävää after sunia, joka auttaa korjaamaan ihoa ja rauhoittaa tulehdusta. Huolehdi myös ihon kosteutuksesta ja vältä aurinkoa ensimmäisinä päivinä.

Nojaudu taaksepäin ja nauti auringosta turvallisesti. Löydät kaikki aurinkosuojamme täältä. Tutustu uusimpiin aurinkosuojatuotteisiimme: Hello Sunday tarjoaa useita eri SPF-tuotteita, kuten seerumeita, voiteita, silmänympärysvoiteita, pohjustustuotteita ja huulivoiteita.
25.90 € Ov-hinta 33.50 € (-23%)
Lahja
28.90 €
Selling fast
50 ml 10 ml
5 € Ov-hinta 5.50 € (-9%)

Artikkelissa esiintyneet tuotteet