SPF: Ihoterapeutti vastaa yleisimpiin kysymyksiin aurinkosuojista
30-05-2024
Mikä aurinkosuoja tulisi valita välttyäkseen aurinkovoiteen aiheuttamalta aknen puhkeamiselta? Ihoterapeuttimme Lisa vastaa yleisimpiin aurinkosuojia koskeviin kysymyksiin.

Suunnitelmissa lämpimät kesäpäivät, ihanat kävelyt rannalla ja aurinkosuoja. Ihoterapeuttimme Lisa opastaa yleisimpiin aurinkovoiteita koskeviin kysymyksiin – oikean voiteen valinnasta kemiallisen ja fysikaalisen aurinkosuojan väliseen eroon.Mikä avuksi, kun saan aknea sekä kemiallisista että fysikaalisista aurinkosuojista?

– Jos saat usein finnejä aurinkosuojista, voi kannattaa kokeilla kevyempää kemiallista aurinkosuojaa, joka sopii paremmin akneen taipuvaiselle iholle.

Seuraavaksi Lisa antaa parhaan vinkkinsä aknen välttämiseksi:

– Jos huomaat saavasi finnejä rantapäivän päätteeksi, on tärkeää puhdistaa iho huolellisesti illalla. Koska aurinkosuojat ovat usein vedenkestäviä, voi olla hyvä käyttää tuplapuhdistusta. Aloita puhdistusbalmilla tai -öljyllä liuottaaksesi pois aurinkosuojan, ja käytä seuraavaksi vesipohjaista puhdistusainetta poistaaksesi kaikki jäämät. Voit myös pakata mukaasi misellaariveden, jolla voit puhdistaa kasvosi nopeasti aina ennen uuden aurinkosuojakerroksen levittämistä. Tämä voi auttaa ehkäisemään huokosten uudelleentukkiutumista ja finnien syntymistä.Miten valita oikea aurinkosuoja?

Lisa kertoo fysikaalisten aurinkosuojien sopivan ihanteellisesti herkkäihoisille. Kemiallisista aurinkosuojista poiketen ne tunkeutuvat ihoon aiheuttamatta lämmönkehitystä, joka voi ärsyttää ihoa.

– Suosittelen fysikaalisia aurinkosuojia erityisen herkkäihoisille. Kärsitkö ruusufinnistä tai kuivasta ihosta? Siinä tapauksessa fysikaalinen aurinkosuoja on ehdottomasti paras, sillä ne ovat usein ravinteikkaampia ja kosteutta säilyttävämpiä. Toisena etuna fysikaalisissa aurinkosuojissa on välitön täysipainoinen suoja, kun niitä levitetään runsaasti. Ne sopivat täydellisesti pigmentaation ehkäisyyn.
Löydä Ole Henriksenin fysikaalinen Truth Banana Bright Spf 30 Mineral Sunscreen.

Hän jatkaa:

– Kemiallinen aurinkosuoja sopii itse asiassa kaikille ihotyypeille. Se on nappivalinta, jos haluat ihoa hoitavia ainesosia sisältävän aurinkovoiteen. Jos sinulla on rasvainen tai sekaiho, voi kemiallinen aurinkosuoja toimia erityisen hyvin sen kevyen koostumuksen ansiosta. Se voi sopia myös akneen taipuvaiselle iholle. Beauty of Joseonin viraali Virala Relief Sun SPF50+ PA++++ Rice + Probiotics on varma kortti, kuten myös Allies of skins Global – The One SPF 50 Invisible Gel – joka sopii täydellisesti myös meikkipohjaksi.

Lisa kertoo kemiallisen ja fysikaalisen aurinkosuojan yhdistelmän olevan itse asiassa yleisin aurinkosuojatuotteiden joukossa. "Näin saat molempien parhaat puolet." Yhtenä esimerkkinä Dermaceuticin K Ceutic, joka on yksi monista tällaisista aurinkosuojayhdistelmistä.Mitä eroa on kemiallisella ja fysikaalisella aurinkosuojalla?

– Fysikaalisissa aurinkosuojissa on luonnollisia mineraaleja, kuten titaanidioksidia tai sinkkioksidia, ns. mineraalisuodattimia. Nämä ainesosat asettuvat iholle suojaavaksi kerroksi ja heijastavat pois auringonsäteet. Aurinkosuojatyyppi on erityisen suosittu lapsilla, tarjoten välittömän suojan ja sopien täydellisesti herkälle iholle.

Lisa jatkaa:

– Toisaalta osa kemiallisista aurinkosuojista sisältää dioksibentsonin, avobentsonin ja aminobentsoaatin kaltaisia ainesosia. Nämä aurinkosuojat ovat kevyempiä ja imeytyvät ihoon nopeasti. Ne toimivat luomalla ylimpään ihokerrokseen kemiallisen reaktion, minkä ansiosta auringon UV-säteet absorboituvat ja muuttuvat vaarattomiksi. Saadaksesi kemialliselta aurinkosuojalta parhaan mahdollisen suojan se on levitettävä iholle noin 20 minuuttia ennen ulos menoa.


Täytyykö aurinkosuojaa levittää kasvoille päivittäin vai riittääkö meikkivoide?

– Aurinkosuojaa pitäisi käyttää päivittäin, ympäri vuoden. Valitettavasti meikkien sisältämä aurinkosuoja ei suojaa täydellisesti erillisen aurinkosuojan tavoin. Ne aikaansaavat tietysti jonkinlaisen suojan, mutta optimaalisen suojaavuuden saavuttamiseksi meikin alle on levitettävä aurinkosuojaa, jota lisätään päivän aikana. Garnier Ambre Solaire Super UV Over Makeup Protection Mist with Hyaluronic Acid SPF50+ -aurinkosuoja on helppo levittää päivän aikana. Tasaisesti jakautuva suihke levitetään suoraan iholle tai meikin päälle.
Lahja
39 € Ov-hinta 39.50 €
Selling fast
10 ml 50 ml
Great Deal
50 € Ov-hinta 52 €

Artikkelissa esiintyneet tuotteet