The Ordinary Guide: Löydä oikeat tuotteet ihotyypillesi

The Ordinary Guide: Löydä oikeat tuotteet ihotyypillesi

The Ordinary kehittää jatkuvasti tuotteitaan ja tarjoaa kehittyneitä ja tehokkaita kliinisiä teknologioita, joiden keskiössä on ihonhoidon selkeys ja hinta. Kemistien ja biokemistien tiimi on erikoistunut kehittämään tuotteita asiakkaiden tarpeet huomioiden. Kaikkien tulee voida löytää ihonhoitotuotteita, jotka sopivat juuri omalle ihotyypille, ja juuri se on The Ordinaryn vahvuus. The Ordinaryn laajasta valikoimasta saattaa kuitenkin olla vaikeaa löytää juuri omalle iholleen sopivat tuotteet, ja juurikin siksi olemme nyt luoneet oppaan, jonka avulla löydät omalle ihotyypillesi sopivat tuotteet helposti. Jos et ole varma omasta ihotyypistäsi, tee ihotestimme ja ota selvää!

Tutustu oman ihotyyppisi tuotesuosituksiin ja valitse niistä omat suosikkisi mukaan ihonhoitorutiiniisi. Muista, että suojakerroin on aina tärkeä osa ihonhoitorutiinia, etenkin, jos otat käyttöön voimakkaita happoja. Lisää siis aamurutiiniisi myös kasvoille tarkoitettu aurinkovoide. Huomaathan myös, että voimakkaat hapot saattavat aiheuttaa ihoärsytystä. Aloita happojen käyttö testaamalla tuotetta pienelle ihoalueelle. Jos koet välittömän, voimakkaan reaktion ihollasi, vaihta tuote hellävaraisempaan tai aloita tuotteen käyttö lisäämällä sitä esimerkiksi kosteusvoiteeseen, jolloin happo laimenee. Ihosi totuttua happoon voit siirtyä käyttämään tuotetta laimentamattomana.

Normaali iho 

Normaali iho on yleisesti helppohoitoista eikä kärsi suuremmista iho-ongelmista. Jos sinulla on normaali iho, kannattaa sinun keskittyä ihonhoidossasi ihon tasapainon säilyttämiseen ja ikääntymisen merkkien ehkäisemiseen.

  • Ihonhoidon tavoitteet: Ikääntymisen merkkien ehkäiseminen ja tasapainon säilyttäminen
  • Vältä näitä: Liian tujut puhdistus- ja kuorintatuotteet, jotka voivat aiheuttaa ihon kuivumista
  • Kokeile näitä: Antioksidantit, retinoidit ja peptidit, jotka suojaavat auringon haittavaikutuksilta ja ehkäisevät ikääntymisen merkkien syntymistä. Kuorivat hapot, jotka tasoittavat ja kirkastavat ihoa.

The Ordinary -tuotteita normaalille iholle

 • Buffet - Laajan kirjon peptidejä ja aminohappoja sisältävä seerumi, joka käsittelee useita ikääntymisen merkkejä iholla samanaikaisesti.
 • EUK-134 - Antioksidanttiseerumi, joka tarjoaa erittäin vahvan antioksidanttisuojan vuorokauden ympäri.
 • Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% - Magnesiumaskorbyylifosfaatti (MAP) on C-vitamiinin vesiliukoinen johdannainen, joka tasoittaa ja kirkastaa ihon sävyä
 • Granactive Retinoid 5% in Squalane - Seuraavan sukupolven retinoidi-tekniikalla varustettu retinoidiseerumi, joka ehkäisee ja vähentää näkyviä ikääntymisen merkkejä.

 

Kuiva iho 

Kuiva ihotyyppi on erittäin yleinen pohjoismaisessa ilmastossa. Kuivan ihon aiheuttaa kosteuden ja luonnollisten rasvojen puutos.  Ihon pinta tuntuu kuivalta ja saattaa hilseillä ja kiristää. Kuivan ihon kosteustaso on alhainen, jolloin ihon luonnollinen suojakerros heikentyy ja iho saattaa tuntua herkältä ja ärtyisältä.

  • Ihonhoidon tavoitteet: Kosteutus sekä ihon kosteustason ja suojakerroksen korjaaminen
  • Vältä näitä: Vahvat puhdistuotteet ja hapot, kuivattavat alkoholit
  • Kokeile näitä: Kosteuttajat kuten hyaluronihapot, aminohapot, peptidit ja hellävaraiset hapot; vitamiinit, kosteusvoiteet ja öljyt, hellävaraiset retinoidit.


The Ordinary -tuotteita kuivalle iholle

 • Squalane Cleanser - Mieto kasvojenpuhdistusaine, joka on tehty poistamaan meikkiä samalla, kun se pitää ihon pehmeänä ja kosteutettuna. Tuote sisältää skvalaania sekä muita rasvaliukoisia estereitä, jotka ovat mietoja, kosteuttavia.
 • Hyaluronic Acid 2% + B5 - Kosteuttava seerumi, joka sisältää suuren hyaluronihappopitoisuuden ja kosteuttaa ihoa syvältä. B5-vitamiini tehostaa kosteutusta.
 • Granactive Retinoid 2% Emulsion - Tuotteessa käytetyn retinoidin muodot on kehitetty vähentämään ihoärsytystä, jota voi tavallisesti ilmentyä retinoidien (mukaan lukien retinolin) käytön yhteydessä, samalla kun ne antavat paremman näkyvän tuloksen ikääntymisen merkkejä vastaan.
 • Natural Moisturizing Factors + Ha - Luonnolliset kosteuttavat tekijät (NMF) pitävät ihon päällimmäisen kerroksen suojattuna ja kosteutettuna. Sisältää runsaasti aminohappoja ja kosteuttaa välittömästi ja pitkäkestoisin vaikutuksin.

Rasvoittuva iho

Rasvoittuva iho voi tuntua öljyiseltä ja alkaa helposti kiiltää päivän aikana. Saatat myös kärsiä laajentuneista ihohuokosista, finneistä ja mustapäistä. Yleinen harhaluulo on, että rasvoittuva iho kaipaa tuotteita, jotka kuivattavat sitä. Todellisuudessa on kuitenkin tärkeää kosteuttaa rasvoittuvaa ihoa niin, ettei se pääse kuivumaan, sillä kuivuminen lisää ihosi talintuotantoa ja saattaa siten vain pahentaa tilannetta.

  • Ihonhoidon tavoitteet: Kuorinta, öljyn vähentäminen ja ihohuokosten supistaminen
  • Vältä näitä: Kasvipohjaiset öljyt, jotka voivat tukkia huokosia
  • Kokeile näitä: Hellävaraiset vaahtoavat puhdistustuotteet, mutapohjaiset naamiot, hapot, retinoidit ja vesipohjaiset kosteuttajat

The Ordinary -tuotteita rasvoittuvalle iholle

 • Lactic Acid 10% + HA - Maitohappo on ihoa kuoriva alfahydroksidihappo. Tämä 10 % koostumus kuorii hellävaraisesti ja sisältää puhdasta tasmanialaista pippuria, jonka tiedetään vähentävän tulehduksen merkkejä ja ihoärsytyksen tunnetta, joka usein seuraa kuorintaa.
 • Salicylic 2% Masque - Salisyylihapponaamio 2% kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen rakennetta. Hiiltä ja savea sisältävä koostumus edistää ihon pehmeyttä ja kirkkautta, jättäen iholle ihanan raikkauden tunteen.
 • Niacinamide 10% + Zinc 1% - Voimakas vitamiineja ja mineraaleja sisältävä koostumus epäpuhtauksia vastaan.
 • Natural Moisturizing Factors + Ha - Aminohapot sekä alpha-, beta- ja gammarasvahapot kosteuttavat ja tasapainottavat ihoa jättämättä ihon pintaa rasvaisen tuntuiseksi.

Sekaiho

Sekaihon tunnistaa siitä, että ihotyyppi vaihtelee ihon eri osissa. Tavallisia sekaihon tunnusmerkkejä ovat rasvoittuva ja kiiltävä t-alue (otsa, nenä ja leuka) ja kuivat alueet muualla kasvoissa. Sekaiho on yksi yleisimmistä ihotyypeistä, mutta samalla myös yksi vaikeimmista hoitaa. Rasvoittuvat alueet kaipaavat tasapainottavaa hoitoa ja kuivat alueet syvää kosteutusta.

  • Ihonhoidon tavoitteet: Ihon tasapainottaminen
  • Vältä näitä: Vahvat puhdistustuotteet, kuivattavat alkoholit
  • Kokeile näitä: Hapot, kosteuttajat, mutapohjaiset naamiot t-alueelle sekä kosteusvoiteet ja retinoidit, jotka tasapainottavat ihoa

The Ordinary -tuotteita sekaiholle

 • Glycolic Acid 7% Toning Solution - Glykolihappo on alfahydroksidihappo, joka kuorii ihoa. Tämä 7 % koostumus tarjoaa miedon, hellävaraisen kuorinnan parantamaan ihon sävyä hehkuvaksi. Koostumus parantaa visuaalisesti myös ihon rakennetta jatkuvassa käytössä.
 • Lactic Acid 10% + HA - Maitohappo on ihoa kuoriva alfahydroksidihappo. Tämä 10 % koostumus kuorii hellävaraisesti ja sisältää puhdasta tasmanialaista pippuria, jonka tiedetään vähentävän tulehduksen merkkejä ja ihoärsytyksen tunnetta, joka usein seuraa kuorintaa.
 • Marine Hyaluronics - Hyvin kevyt kosteuttava seerumi, joka sisältää merestä peräisin olevia kosteuttavia komponentteja ja ihon terveyttä edistäviä aminohappoja.
 • Natural Moisturizing Factors + Ha - Aminohapot sekä alpha-, beta- ja gammarasvahapot kosteuttavat ja tasapainottavat ihoa jättämättä ihon pintaa rasvaisen tuntuiseksi.

Shop the article

The Ordinary Lactic Acid 10% + Ha 2% (30ml)
The Ordinary Squalane Cleanser
50ml
The Ordinary Squalane Cleanser

9.90 € Ov-hinta 

1
The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque (50ml)
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5
30ml
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

9.90 € Ov-hinta 

13
The Ordinary Buffet
30ml
The Ordinary Buffet

17.90 € Ov-hinta 

4
The Ordinary EUK 134 0.1% (30ml)
The Ordinary EUK 134 0.1% (30ml)

9.90 € Ov-hinta 

0
The Ordinary Marine Hyaluronics (30ml)

Share